Navigera på webbplatsen Navigera
Använd omdömen för att förbättra din Off-page SEO

Använd omdömen för att förbättra din Off-page SEO

Off-page SEO handlar om att optimera din webbplats på sökmotorer genom att arbeta med innehåll utanför din egen webbplats. Det innebär att bygga länkar och öka din synlighet på andra relevanta webbplatser. Recensioner är en viktig del av Off-page SEO, eftersom de kan påverka din synlighet och ranking i sökmotorerna.

I denna artikel går vi igenom:

 1. Vad är recensioner och hur påverkar det din Off-page SEO?
 2. Fördelarna med att samla in recensioner för sina tjänster eller produkter
 3. Populära plattformar för att samla in recensioner
 4. Hur man bäst hanterar och svarar på recensioner
 5. Hur man kan optimera sin Off-page SEO med recensioner

Vad är recensioner och hur påverkar det din Off-page SEO?

Recensioner är feedback från kunder som delar sina upplevelser av din produkt eller tjänst online. Recensioner ser olika ut och kan inkludera betyg, kommentarer och omdömen på plattformar som Google My Business, Yelp, Tripadvisor, Facebook, Trustindex, Trustpilot med flera.

Recensioner påverkar i allra högsta grad ditt företags trovärdighet och förtroende online, och genom att samla många positiva recensioner på olika plattformar kan du öka din synlighet och ranking i sökmotorerna. Det kan också hjälpa dig att bättre förstå dina kunders behov och önskemål.

Fördelarna med recensioner

En av de största fördelarna med recensioner är ökad trovärdighet och förtroende online. När potentiella kunder ser positiva recensioner på olika plattformar kan de känna sig tryggare i att köpa din produkt eller tjänst. Det kan också ge potentiella kunder en bättre uppfattning om vad de kan förvänta sig av din produkt eller tjänst.

 • Recensioner kan öka din synlighet i sökmotorer, eftersom sökmotorer som Google tar hänsyn till recensioner och betyg på olika plattformar när de bestämmer din webbplats ranking.
 • Recensioner kan hjälpa dig att bättre förstå dina kunders behov och önskemål. Genom att läsa recensioner kan du få värdefulla insikter om vad kunderna tycker om din produkt eller tjänst, vad de vill ha mer av, och vad de vill ha mindre av.

Populära plattformar för att samla in recensioner

Det finns många plattformar där kunder kan lämna recensioner, men några av de mest populära inkluderar Google MyBusiness, Yelp, Tripadvisor och Facebook. Det är viktigt att välja de plattformar som är mest relevanta för ditt företag.

Google MyBusiness är särskilt viktigt för lokala företag, eftersom det kan visa din verksamhet i Google Maps och på söksidan. Yelp är också en populär plattform för recensioner, särskilt för restauranger och andra serviceföretag. Tripadvisor är särskilt viktigt för hotell och andra reseföretag. Facebook är en annan viktig plattform där du kan samla in recensioner från dina kunder.

Vill du prata med en expert om relationen mellan Off-page SEO och omdömen online?

Klicka på länken nedan för att läsa mer om vad vi på Exacta Digital kan hjälpa dig med, hur vi arbetar och vilka resultat du kan förvänta dig av effektiv sökordsoptimering.

Hur man hanterar recensioner

Det är viktigt att hantera recensioner på ett effektivt sätt för att dra nytta av fördelarna med recensioner. Det inkluderar att svara på recensioner, hantera negativa recensioner och öka antalet positiva recensioner.

 • När du svarar på recensioner är det viktigt att vara tacksam och professionell. Tacka kunden för deras feedback och nämn gärna några specifika saker som de tyckte om. Om kunden hade några problem eller klagomål, försök att lösa problemet och erbjud en lösning. Detta visar att du är engagerad i att leverera en högkvalitativ produkt eller tjänst.
 • När du hanterar negativa recensioner är det viktigt att ta det på allvar och hantera det på ett professionellt sätt. Försök att lösa problemet och erbjud en lösning. Det är viktigt att visa att du bryr dig om kundens upplevelse och att du är villig att göra det som krävs för att lösa problemet.

För att öka antalet positiva recensioner kan du be dina kunder att lämna en recension efter att de har använt din produkt eller tjänst. Du kan också erbjuda incitament som en rabatt eller ett gratis test av din produkt eller tjänst som lockbete.

Hur optimerar man sin Off-page SEO med recensioner?

För att optimera din Off-page SEO med recensioner kan du använda relevanta sökord i svaren på de recensioner du får. Detta kan hjälpa till att öka din synlighet i sökmotorer och hjälpa potentiella kunder att hitta din webbplats.

 • Använd positiva ord i svaren på dina recensioner då det psykologiskt kan öka kundens förtroende för din produkt eller tjänst.
 • Länka till din webbplats på relevanta platser i svaren på dina recensioner. Detta kan hjälpa till att öka antalet besökare på din webbplats och potentiella kunder.

Tips! Visste du att gästbloggning och sociala medier också kan vara en del av en lyckad Off-page SEO strategi? Läs våra inlägg om gästbloggning och sociala medier för att lära dig mer.

Behöver du hjälp med din SEO?

Behöver du hjälp med din SEO?

Att synas högt vid sökningar på Google kan vara skillnaden på en framgångsrik webbplats och en som knappt har någon trafik överhuvudtaget. Det är därför SEO är så viktigt att både förstå teoretiskt men också kunna implementera praktiskt. Prata med oss om du vill veta mer!

Kontakta oss