Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
Anställning

Anställning

Att anställa personal är en mycket mer än att hitta rätt person till rätt plats. Här är det många saker som ska både förberedas och säkerställas innan anställningen tar form.

Kontakta oss Se vad vi kan göra för dig

Låt Exacta hjälpa er med anställningar

Att anställa personal är en mycket mer än att hitta rätt person till rätt plats. Här är det många saker som ska både förberedas och säkerställas innan anställningen tar form. En anställning omfattas av olika regler som ser olika ut om ditt företag har kollektivavtal eller inte. Om ett kollektivavtal inte finns är det lagen om anställningsskydd (LAS) som bestämmer anställningsförhållandet.

Anställningsform

Det första att göra är att bestämma vilken typ av anställningsform ni ska erbjuda. Här finns det två alternativ, tillsvidareanställning eller tidsbegränsad anställning. Tillsvidareanställning, mer känt som fast anställning, är det absolut vanligaste anställningsformen och en tidsbegränsad anställning är ett vikariat eller en s.k. säsongsanställning där du som arbetsgivare vet både startdatum och slutdatum för tjänsten. Det finns dock en del bestämmelser och regler kring dessa typer av anställningar – som vi såklart har stenkoll på och finns här för rådgivning och hjälp.

Anställningsavtal

En ny anställd ska alltid skriva på ett anställningsavtal. Där finns det vissa bestämmelser kring vad ett avtal ska innehålla, när en anställd ska få avtalet och en rad andra punkter. Här finns vi tillgängliga att upprätta avtalsmall.

Obs! Denna tjänst riktar sig till företag och ej den anställde. Om du är i behov av ett arbetsgivarintyg behöver du prata med din arbetsgivare. Exacta kan inte hjälpa en anställd med ett arbetsgivarintyg.

Låt oss prata ekonomi!

Vi erbjuder modern och personlig redovisning för ert företag. Ett förutsättningslöst samtal eller mailkonversation är det första steget mot enklare redovisning och bokföring.

Hej! Jag heter Lukas och hjälper till med er redovisning. Prata ekonomi med mig på telefon0725 - 117 277 eller mail lukas@exacta.se.

Skriv till oss