Navigera på webbplatsen Navigera

Doktor.se

Ny design för Sveriges största vårdcentral online

  • #design
  • #strategi
  • #wireframes
  • #tillgänglighet
Mobil design från Doktor.ses nya webbplats Mobil design från Doktor.ses nya webbplats Mobil design från Doktor.ses nya webbplats Mobil design från Doktor.ses nya webbplats Mobil design från Doktor.ses nya webbplats

Behov:

Doktor.se används av fler än 1 miljon svenskar och är Sveriges största digitala vårdcentral. Som en ledande aktör på denna skala följer också kravet på att ha en fullt tillgänglig och användarvänlig webbplats. För Doktor.se var webbplatsens utseende något som tidigare inte hade prioriterats vilket som resultat syntes i en osammanhängande användarupplevelse och eftersatt design.

Uppdrag:

Som en del i en större satsning under 2022 valde Doktor.se att låta vår webbyrå ta fram deras nya webbdesign. Vi älskar utmaningar och ett projekt av denna omfattning var ett sådant där alla i teamet kunde bidra med sin expertis inom sitt respektive område.

Projektet i sig bestod av att först identifiera och skapa wireframes, eller ett ramverk, för Doktor.ses alla sidor och användarscenarion. När detta var både skapat och godkänt kunde vi gå över till fas två vilket är fasen där vi sätter färg, form och design på ramverket.

Under projektets gång värderade vi tillgänglighet som en av de högst avgörande faktorerna till våra beslut.

Resultat:

Under 2023 har Doktor.se påbörjat utrullningen av den nya designen vi skapat åt dem. När den väl är lanserad i sin helhet kommer vi att mötas av en till utseendet ny webbplats med stort fokus på tillgänglighetsanpassning, användarvänlighet och en designupplevelse som känns genomtänkt.

Vi är otroligt glada över att vara den webbyrå som fick äran att hjälpa Doktor.se med detta.

Besök den nya webbplatsen