Navigera på webbplatsen Navigera
Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering - syns högt och brett på Google

Att synas högt vid sökningar på Google kan vara skillnaden mellan en framgångsrik webbplats och en som knappt har någon trafik överhuvudtaget. Det är därför SEO, eller sökmotoroptimering, är så viktigt att både förstå teoretiskt och kunna implementera praktiskt. Med rätt sökordsoptimering kan vi förbättra din synlighet och driva mer trafik till din sida.

Kontakta oss Se vad vi kan göra för dig

Sökordsoptimering – vad är det?

Krasst så är målet i nästan varenda bolag att sälja så mycket av sina produkter eller tjänster som möjligt. Därför marknadsför man inte en webbplats för sina befintliga kunder, utan även för att locka potentiella kunder. Det är här sökmotoroptimering (SEO, sökoptimering, sökordsoptimering – kärt barn har många namn) kommer att spela en betydande roll i er verksamhet.

Alla verksamheter som driver en hemsida, webbplats eller e-handel gynnas av att investera i sökordsoptimering. Google är idag den enskilt största källan där vi människor söker svar på våra frågor. Värdet i att synas högt på de sökningar som är relevanta till din verksamhet och webbplats kan i vissa fall vara obetalbart.

Den organiska indexeringen på Google och andra sökmotorer är helt kostnadsfri att finnas i. Det är som att vara med hos en tjänsteförmedlare eller liknande men utan att betala en enda krona. Men det är bara de som investerar i sin sökmotoroptimering som kommer att gynnas av sökningarna. Användare är nämligen inte beredda att leta bland hur många resultat som helst. Dessutom anses resultaten som ligger sämre placerade också vara icke tillförlitliga.

Google är enormt

Varje månad genomförs en ofantlig mängd sökningar på sökmotorer, och 91 % av dessa sker via Google (Statista). Kraften i att synas högt på relevanta sökord på webbens i särklass största kostnadsfria företagskatalog kan vara enorm. Dessa tre områden är centrala inom sökmotoroptimering för att nå toppositioner på Google.

On-page SEO

On-page SEO omfattar allt arbete som sker på er webbplats och direkt påverkar hur er webbplats rankas av Google. När vi arbetar med er SEO förbättrar och optimerar vi bland annat redaktionellt innehåll, titlar, meta-beskrivningar, interna länkar och bildoptimering.

Målet med On-page SEO är att skapa den mest optimerade versionen av varje sida på er webbplats.

Off-page SEO

En mycket viktig del av sökordsoptimering är Off-page SEO, vilket avser all optimering som sker utanför er webbplats men som ändå påverkar dess ranking. Exempelvis innefattar Off-page SEO inlänkningar från andra webbplatser, recensioner, Google My Business och andra listningstjänster, samt i vissa fall även länkar från sociala nätverk.

När vi arbetar med Off-page SEO säkerställer vi att er webbplats får högkvalitativa backlinks (inlänkningar). Dessa inlänkningar är avgörande eftersom de signalerar till Google att er webbplats är trovärdig och relevant. Dessutom säkerställer vi att andra externa faktorer som påverkar er SEO hålls uppdaterade. Förutom länkar från andra webbplatser, övervakar vi även recensioner och listningar för att maximera er synlighet och auktoritet online.

Teknisk SEO

Teknisk SEO fokuserar inte lika mycket på innehållet på er webbplats utan snarare på de tekniska aspekterna bakom den. Webbplatser kan skapas på många olika sätt, men Google har tydliga preferenser för vad de anser vara en välstrukturerad webbplats. Därför är det viktigt att vi får möjlighet att arbeta med webbplatsens tekniska delar för att förbättra den.

Med teknisk SEO arbetar vi med optimering av kod, inläsningsprioritering, hastighetsoptimering och flera andra tekniska aspekter.

Nyheter om SEO

Strukturerad data – Allt viktigare för lyckad SEO

Lär dig varför strukturerad data är avgörande för din SEO-strategi och hur det kan förbättra din webbplats synlighet i sökresultaten.

Läs mer

08 juli 2024

Sökordsanalys – Så här hittar du rätt sökord (och verktyg)

Att identifiera och planera innehåll utifrån definierade sökord är en pusselbit inom SEO. En bra sökordsanalys leder till mer kunder!

Läs mer

08 juli 2024

SEO konsult – Hyr in kompetens för sökmotoroptimering

Anlita en SEO konsult för att säkerställa att din webbplats kontinuerligt sökmotoroptimeras. Öka synligheten och trafiken!

Läs mer

04 juli 2024

Alla nyheter från webbyrån

SEO är långsiktigt

Om ert mål, likt många andra bolag, är att använda er webbplats som en kanal för direkt eller indirekt försäljning av tjänster och produkter är SEO lika viktigt som betald trafik och annonsering. Till skillnad från betald annonsering är sökordsoptimering ett långsiktigt projekt som sällan pågår kortare än 6 månader fram i tiden. Detta av den enkla anledningen att SEO inte ger direkta resultat på sökmotorer. Däremot ger ett långtgående och intensivt SEO-arbete ofta fina resultat och även om projektet avslutas tenderar rankingen många gånger stagnera för att sedan behålla de positioner man tagit.

En av nycklarna till framgångsrik SEO är att under längre perioder arbeta kontinuerligt med att tillföra högkvalitativt innehåll på en webbplats. Additionen av innehåll visas som resultat i de verktyg vi använder för att mäta SEO och då är det också möjligt att optimera innehållet ytterligare. Förutom innehållet på webbplatsen arbetar vi även med teknisk SEO, off-page SEO och externa inlänkningar (backlinks).

Så kan vi hjälpa er med sökmotoroptimering

Vi erbjuder sökmotoroptimeringstjänster till en mängd olika kunder med varierande behov. Oavsett om er webbplats är gammal eller ny, liten eller stor, kan sökordsoptimering vara en viktig del av er utvecklingsstrategi för att nå framgång. Vi anpassar våra tjänster efter era specifika behov och mål, och arbetar nära er för att säkerställa att ni får maximal avkastning på er investering i SEO.

För att uppnå bästa möjliga resultat genomför vi en grundlig analys av er webbplats och identifierar de områden som behöver förbättras. Vi använder avancerade verktyg och tekniker för att övervaka era framsteg och justera strategierna vid behov. Vårt mål är att skapa en hållbar SEO-strategi som inte bara förbättrar er synlighet i sökmotorerna, utan också hjälper er att bygga ett starkt och engagerande varumärke online.

Sökordsoptimering är en central del av vår SEO-strategi. Genom att identifiera och rikta in oss på relevanta sökord som era potentiella kunder använder, kan vi hjälpa er att nå ut till rätt målgrupp. Vi genomför noggranna sökordsanalyser och optimerar ert innehåll så att det matchar dessa sökord, vilket ökar chanserna att er webbplats visas högt upp i sökresultaten.

Med vår erfarenhet och kunskap inom sökmotoroptimering kan vi hjälpa er att navigera den ständigt föränderliga digitala landskapet och säkerställa att er webbplats alltid är optimerad för bästa möjliga resultat. Låt oss hjälpa er att nå nya höjder med er SEO-strategi och maximera er onlinepotential.

Sökmotoroptimering är en investering

Sökmotoroptimering (SEO) ses ofta som en kostnad, men det är viktigt att betrakta det som en långsiktig investering. Här är varför SEO är en av de bästa investeringarna du kan göra för din webbplats och ditt företag:

  1. Långsiktigt: Till skillnad från betald reklam, som slutar att ge resultat så fort du slutar betala, ger sökmotoroptimering långvariga effekter. En väl optimerad webbplats kan behålla höga positioner på sökmotorer i månader eller till och med år. Detta innebär att en initial investering i SEO fortsätter att ge avkastning långt efter att arbetet är utfört.
  2. Synlighet och trafik: Att synas högt i sökresultaten på Google betyder mer än bara fler besökare. Det innebär att du når din målgrupp precis när de letar efter de produkter eller tjänster du erbjuder. Detta ökar inte bara din webbplats trafik utan även kvaliteten på denna trafik, eftersom besökarna redan är intresserade av vad du har att erbjuda.
  3. Varumärke: En hög placering i sökresultaten ger trovärdighet och auktoritet åt ditt varumärke. Användare tenderar att lita mer på företag som visas på första sidan av Google än de som finns längre ner. Genom att investera i sökordsoptimering kan du bygga och stärka ditt varumärkes rykte och trovärdighet.
  4. Användarupplevelse: SEO handlar inte bara om att optimera för sökmotorer utan också om att förbättra användarupplevelsen. En del av SEO-arbetet innebär att säkerställa att din webbplats är snabb, mobilvänlig och lätt att navigera. Detta gör att besökare får en bättre upplevelse, vilket kan leda till högre konverteringsgrader och större kundnöjdhet.
  5. Konkurrensfördel: Många företag inser ännu inte värdet av sökmotoroptimering, vilket ger dig en fördel när du investerar i det. Genom att optimera din webbplats kan du överträffa konkurrenter som inte gör det, vilket kan ge dig en marknadsfördel och möjligheten att driva kunder som annars skulle ha valt någon annan.

Utvalda kundcase

Markisgrossisten

Flygupplevelse

Cohen Mäklarbyrå

Prata med oss idag

SEO-rådgivning

Vilken SEO-strategi är bäst för er? Vilka resultat kan ni potentiellt förvänta er om ni börjar arbeta med SEO? Behöver ni sökordsoptimering överhuvudtaget?

Frågorna kan vara många och ibland är det lättast att direkt ta kontakt med någon som är riktigt kunnig inom sökordsoptimering. Om ni är osäkra och har frågor kring vilka fördelar SEO kan ha för er webbplats, tveka inte att kontakta oss! Vi tar gärna ett möte för att diskutera fördelarna med SEO och hur vi kan hjälpa er att komma igång.

Individuell SEO-strategi anpassad för er

Vi erbjuder SEO-rådgivning där vi tillsammans går igenom era specifika behov och mål. Genom att förstå er verksamhet och er målgrupp kan vi utforma en skräddarsydd SEO-strategi som är anpassad för att ge bästa möjliga resultat. Vi hjälper er att identifiera de sökord som är mest relevanta för er verksamhet och som kan driva mest trafik till er webbplats.

För att säkerställa att våra SEO-strategier är effektiva och hållbara följer vi alltid Googles dokumentation och de senaste uppdateringarna av deras algoritmer. Google uppdaterar regelbundet sina sökalgoritmer för att förbättra användarupplevelsen och säkerställa att de mest relevanta och användbara resultaten visas först. Genom att följa dessa riktlinjer kan vi hjälpa er att undvika vanliga fallgropar och säkerställa att er webbplats alltid är i linje med de senaste kraven.

Vi håller oss ständigt uppdaterade med de senaste trenderna och bästa praxis inom sökmotoroptimering. Vi analyserar regelbundet er webbplats prestanda och gör nödvändiga justeringar för att säkerställa att ni alltid ligger steget före era konkurrenter. Oavsett om ni är ett litet företag som precis har börjat eller ett etablerat företag som vill förbättra er online-närvaro, kan vi erbjuda den vägledning ni behöver för att lyckas.

Vi ser fram emot att hjälpa er att förstå och dra nytta av de många fördelarna med SEO. Med rätt strategi och stöd kan ni maximera er synlighet online och nå nya höjder i er digitala marknadsföring.

Låt oss prata digitala projekt!

Inget projekt är för stort eller litet för oss. Ett förutsättningslöst samtal eller mailkonversation med oss är det första steget mot en webbplats som ger resultat.

Hej! Jag heter Edvin Uddfalk och är byråchef. Prata projekt direkt med mig på telefon 010 - 207 45 16 eller mail edvin.uddfalk@exacta.se.

Skriv till oss