Navigera på webbplatsen Navigera
Era Försäkringar toppar hastighetstest hos Google

Era Försäkringar toppar hastighetstest hos Google

För en tid sedan lanserade webbyrån Exacta en helt ny webbplats för Era Försäkringar. I ett tätt samarbete mellan webbyrå och kund identifierade vi en rad olika förbättringspunkter som också arbetades in på den nya webbplatsen. Som en del av fundamentalt arbete för god möjlighet till sökmotoroptimering identifierade vi webbplatshastighet (site-speed) som en viktig förbättring.

Webbproduktionen har sedan första kodrad genomsyrats av målet kring webbplatshastigheten. Dessutom har alla diskussioner och beslut kretsat mycket kring just site-speed i synnerhet och användarvänlighet i allmänhet. Mycket tack vare att vi haft ett väldigt kundorienterat tänk.

Webbyrån Exacta låter alltid Googles testverktyg för webbplatshastighet vara uteslutande dömande. Detta gör vi för att vi vet att om våra kunders site-speed och användarvänlighet grundar sig i samma tänk som Google faktiskt bedömer webbplatser efter har de också en bättre chans att prestera bättre på sökmotorer. Vi vill att Google ska gilla våra kunders webbplatser.

Oväntat högt resultat

Det är idag ungefär en månad sedan Era Försäkringars nya webbplats blev lanserad och vid tre spontana tester i PageSpeed Insights visar webbplatsen resultatet 100/100 för desktop och 99/100 för mobil. Ett kvitto på att en välplanerad projektplan och tydliga mål kan göra underverk för en webbplats.

“Tillsammans med Håkan på Era Försäkringar satte vi tidigt ett mål om att nå ett resultat om 95/100 med den nya webbplatsen i Googles hastighetstest. Bara där är vi över vad många byråer idag anser som görbart. Att vi däremot skulle nå så här högt på så kort tid trodde vi inte.” säger Edvin Uddfalk på Exacta.