Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
3PL skapar affärsvärde

3PL skapar affärsvärde

Att använda sig av 3PL, även känt som tredjepartslogistik, är en logistiklösning som på senare år blivit allt mer populär, främst bland e-handlare. Det går ut på att återförsäljaren överlåter sin logistik på en annan part. Det vill säga att den som säljer produkter och varor inte själv behöver administrera lagerhållning eller transport. Med andra ord är det ett effektivt sätt att snabbt starta upp en alldeles egen verksamhet.

Vi kan 3PL

Vi på Exacta är experter på 3PL och hjälper dig mer än gärna att komma igång så fort som möjligt. Precis som vi hjälpt våra andra kunder! Att lägga ut logistiken på en annan aktör kommer spara dig både tid och pengar. Lagerhållning och transport är tidskrävande områden som dels kräver en mängd tillgångar men också en hel del personal. Att frigöra sådana ekonomiska poster kan vara avgörande för ett företag.

3PL ger många fördelar

Det kommer många positiva effekter med att använda 3PL här nedan listar vi några av dem!

 1. Frigör tid och pengar
  Som vi nämnde här ovan så frigör 3PL en mängd olika poster, såväl tidsmässiga som ekonomiska. Därtill får den som anlitar en tredjepartslogistiker en sann expert på området och ett alldeles eget bollplank som kan hjälpa till att driva er verksamhet framåt. Det är i alla fall vår syn på saken.
 2. Erfarenhet
  Erfarenheten från en tredjepartslogistiker jackas på så sätt direkt in i er befintliga organisation. Detta utan att ni själva behöver anställa någon. Man skulle kunna kalla det för erfarenhet på beställning. En lösning som direkt kan pluggas in i er verksamhet.
 3. Ständig utveckling
  I och med att det är en extern leverantör som anlitas så kan man dessutom vara säker på att följa med i den aktuella utvecklingen. Som leverantör av 3PL krävs det att alltid hålla sig uppdaterad med det senaste för att vara relevant i kundernas ögon. Detta gör att du som använder dig av 3PL alltid kan känna dig trygg i att arbetet sköts efter “best practice”.
 4. Snabba förändringar vid behov
  Skulle något i din verksamhet förändras, exempelvis förändrade lagernivåer eller utökade fraktområden så är det enkelt att verkställa dem. Skulle man tillhandahålla ett eget lager och plötsligt behöva utöka det skulle det i värsta fall kunna innebära att byta lokaler, kanske till och med geografisk placering. En tredjepartslogistiker är däremot van vid de typerna av förändringar och kan snabbt åtgärda det enligt behov.

Sammanfattning av 3PL

Tredjepartslogistik skapar affärsvärde utan att du knappt behöver lyfta ett finger. Faktum är att det till och med kan optimera ditt affärsvärde just för att du inte gör någonting. Att överlåta sin logistik till en extern aktör som oss på Exacta gör att du får en effektiv samarbetspartner som kan driva din affär framåt.

Skulle du vilja veta mer om 3PL och hur vi kan hjälpa dig? Tveka då inte att höra av dig till oss. Vi finns nästan alltid tillgängliga för ett förutsättningslöst samtal om logistiklösningar!