Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera

Vad är 3PL?

Vad 3PL står för är tredjepartslogistik. Följdfrågan blir såklart: vad är tredjepartslogistik? Termen beskriver den logistik som företag får när de anlitar en tredje part för att sköta den. Du kan använda tredjepartslogistik för hela eller delar av din logistik. 3PL kan även vara vad du får när du hyr in dig på ett lager som sköts av ett annat företag. I de här fallen brukar man betala för både utrymme och hantering av godset. Med andra ord, du betalar ett annat företag för att stå för lokal, personal, utrustning, säkerhetsarrangemang och annat som hänger ihop med logistik.

Vad är bra med tredjepartslogistik

Så, vad är fördelarna med 3PL? Den kanske främsta är att du kan lägga mer energi på din kärnverksamhet, medan du får en trygg partner som är specialiserad på logistik och sköter den åt dig. Logistiken är en viktig del i hur kunden uppfattar din nivå av professionalism, så det gäller att visa dig från din bästa sida. Det bästa kan vara att ta in hjälp där du behöver avlastning och spetskompetens. Ett 3PL-företag kan hjälpa dig ta fram smarta lösningar kring hanteringen av lager och logistik. De har varit med förut och vet i vilken ände de ska börja.

En ytterligare fördel är att 3PL-företag ofta har sett till att förhandla fram bra avtal med fraktföretag. Hoppas att du har fått lite bättre koll på vad tredjepartslogistik är efter att ha läst vårt svar. Kontakta oss om du fler frågor om vad 3PL är eller vill diskutera ett samarbete!