Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera

Vad är logistik?

Vi kallar oss ett logistikföretag, men vad är logistik egentligen? Vad betyder logistik? Det korta svaret är att logistik innebär planering, utförande och styrning av flöden. Ofta pratar man om logistik när det gäller hur varor ska tas emot och hanteras i ett lager innan de skickas ut till kunderna. Det är också i den bemärkelsen vi arbetar med logistik, med målet att minimera kostnaderna för dig och maximera servicen för dina kunder.

Vad logistik betyder för företagets utveckling

Logistik och det som kallas supply chain management spelar stor roll för utveckling och lönsamhet på företag. Flöden av varor och information blir allt mer omfattande och komplexa, dessutom påverkar de både kostnader och kundupplevelsen. Här finns det också alltid utrymme för förbättring. För att olja maskineriet på bästa sätt kan det vara bra för dig inom bland annat e-handel och grossist att ta hjälp av tredjepartslogistik. Det innebär att ett annat företag, som Exacta till exempel, sköter hela eller delar av din logistik. För att samarbetet ska fungera väl gäller det att utveckla ett smidigt flöde av information, så att logistikföretaget snabbt får veta när en ny order kommer in och kan hålla dig uppdaterad om vad som pågår.

Idag väljer allt fler företag tredjepartslogistik. När du tar hjälp av oss på Exacta frigör du både tid och resurser. Vi tar oss tid att förstå vad det är du vill få ut av logistiken, för att skräddarsy en lösning. Eftersom vi jobbat med logistik sedan 1979 har vi fått möjlighet att bli riktigt bra på det och kan erbjuda ett kostnadseffektivt alternativ. Vi hoppas att den här texten har gett dig lite bättre översikt över vad logistik är och betyder. Har du frågor eller är du intresserad av att inleda ett samarbete? Tveka inte att höra av dig!