Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
Hur du väljer rätt emballage till din e-handel

Hur du väljer rätt emballage till din e-handel

E-handeln växer så att det knakar och det finns faktorer som skiljer en bra e-handel mot en mindre bra. En faktor som blir mer och mer betydande är att välja rätt emballage till rätt produkt. Det skapar mervärde för din e-handel. Till att börja med ska du reda ut fyra frågeställningar för att hitta det rätta emballaget för just dig.

  1. Vad ska du skicka?
  2. Vilket emballage passar ditt fraktalternativ?
  3. Ska du skicka ömtåliga produkter?
  4. Hur påverkar detta kundupplevelsen?

Vad ska du skicka?

Behöver du ha kartonger i olika storlekar eller räcker det med påsar? Räcker det du planerar för även om en kund beställer fler produkter i samma order? Kanske att du behöver ha flera olika alternativ beroende på storlek och mängd på order. Att packa produkter i för stora kartongen leder till högre kostnader och slöseri på material. Och för miljön skull vill du inte skicka luft utan ha kartongen som är anpassade, storleksmässigt, för det du skickar.

Vilket emballage passar ditt fraktalternativ?

Beroende på vilket fraktsätt du skickar dina paket med finns det måttbegränsningar hos de olika leverantörerna och dess fraktalternativ. Innan du bestämmer dig för vilket packmaterial du använder dig av ska du dubbelkolla detta.

Ska du skicka ömtåliga produkter?

Kan dina produkter fraktas i påse? Eller krävs det en kartong? Behöver kartongen fyllas ut med mer material, för att skydda produkterna, eller för att undvika att produkterna ligger löst i kartong.

Hur påverkar detta kundupplevelsen?

Att packa produkter i överdimensionerade lådor leder inte bara till högre kostnader och en negativ påverkan på miljön. Det ger också en negativ unboxingsupplevelse där produkterna inte hamnar i fokus, utan fokuset hamnar på utfyllnadsmaterialet. Även fast en e-handel aldrig kan ersätta det personliga mötet och upplevelse av exempelvis butik så är paketeringen av produkt och emballage alltid en stor och viktig del i din kundupplevelse av varumärket. Därför är det extra viktigt att emballage återspeglar hur du vill framställa ditt varumärke och företag.

Du vet väl att vi på Exacta gärna tar fram passade emballage för just dig och ditt företag? Vi kan sköta hela ledet, från design till produktion. Oavsett om du endast behöver ett enklare emballage eller en helhetslösning med egen design på emballage, tejp och papper. Skriv till oss!