Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
Sökmotoroptimering och pris – Vad kostar SEO?

Sökmotoroptimering och pris – Vad kostar SEO?

När det kommer till sökmotoroptimering (SEO) är priset inte en one-size-fits-all-lösning. Det beror starkt på din hemsidans nuvarande förutsättningar och hur väl den är optimerad från början. Precis som att ingen bygger ett hus utan en bra grund, kräver en effektiv SEO-strategi en solid grund för att kunna lyfta och ge resultat. Vad påverkar priset på SEO-tjänster? Hur kan du strategiskt tänka kring kostnader och investeringar för att optimera din webbplats för sökmotorer?

Gå direkt till:

 1. Vad kostar SEO?
 2. Initial investering i SEO
 3. Löpande sökmotoroptimering
 4. Billigt är oftast inte bra

Vad kostar SEO?

Priset för SEO-tjänster kan variera betydligt beroende på konsultens erfarenhet och kompetensnivå. En timdebitering för en SEO-konsult kan ligga någonstans mellan cirka 700 kr till över 2000 kr per timme. Denna variation återspeglar expertisens värde och den typ av strategiskt arbete som krävs för att optimera en webbplats för sökmotorer.

Priset är oftast per månad

Priset för SEO-tjänster debiteras vanligtvis per månad, mellan tumme och pekfinger skulle det kunna vara 3000kr till 25 000kr och uppåt. SEO är en långsiktig strategisk process där de investeringar du gör idag kan ge avkastning i framtiden. Det är en bransch där konkurrensen är hög och marknaden är ständigt föränderlig. Med rätt implementerade SEO-strategier kan göra en betydande skillnad i företagets försäljning och konverteringsgrad. Genom att kontinuerligt optimera din webbplats för sökmotorer kan du förbättra din webbplatsens användarupplevelse och öka din webbtrafik organiskt. Det är därför viktigt att betrakta SEO som en löpande investering i din digitala närvaro och långsiktiga tillväxtstrategi.

Initial investering i SEO

När det kommer till att sökmotoroptimera, kan de initiala kostnaderna variera beroende på omfattningen och behoven hos projektet. Här är några av de typiska initiala åtgärderna som kan krävas:

 1. Google My Business för lokal SEO: För att förbättra synligheten i lokala sökningar är det viktigt att säkerställa att Google My Business-kontot är korrekt konfigurerat och optimerat. Det kan inkludera att verifiera företagsinformation, lägga till korrekta öppettider och adressuppgifter, samt hantera recensioner och foton.
 2. Identifiera och åtgärda tekniska problem: Det är avgörande att lösa eventuella tekniska hinder som kan påverka webbplatsens prestanda och synlighet i sökresultaten. Exempel på sådana problem kan vara långsam sidhastighet, brist på mobilvänlighet, eller felaktig struktur på URL.
 3. Inlärningsfas: SEO-konsulter och team måste förstå företagets specifika behov, målgrupp och konkurrenssituation. Detta involverar ofta en inledande utvärdering och analys av befintliga marknadsföringsstrategier och digitala tillgångar.

Dessa initiala steg är viktiga för att sätta en stark grund för en effektiv SEO-strategi. Genom att investera tid och resurser i dessa områden från början kan företag säkerställa att deras SEO-insatser är riktade, effektiva och hållbara på lång sikt.

Om din webbplats redan rankar nummer ett för ett sökord med 300 sökningar per månad, kan du inte öka trafiken mer genom att fortsätta optimera för samma sökord. Istället behöver du identifiera och skapa innehåll för nya relevanta sökord för att fortsätta öka din webbplats trafik och nå en bredare publik.

Löpande sökmotoroptimering

När den initiala grunden för SEO är etablerad fortsätter processen med löpande investeringar för att säkerställa att rätt typ av trafik fortsätter att drivas till din webbplats. Den löpande delen av SEO är oftast starkt kopplad till innehållsskapande och optimering.

Att kontinuerligt producera och optimera innehåll är avgörande för att bibehålla och förbättra din position i sökresultaten. Detta innebär att skapa relevant och engagerande innehåll som inte bara tilltalar din målgrupp utan också är optimerat med rätt nyckelord och SEO-strategier. Genom att regelbundet uppdatera din webbplats med högkvalitativt innehåll visar du sökmotorerna att din webbplats är aktiv, aktuell och värd att ranka högt.

Löpande sökmotoroptimering involverar också att övervaka och anpassa din strategi baserat på förändringar i sökmotoralgoritmer, konkurrens och användarbeteende. Det handlar om att ständigt analysera och optimera din webbplats för att maximera dess effektivitet och säkerställa att den fortsätter att generera önskade resultat.

Genom att investera i löpande SEO-insatser kan du inte bara upprätthålla din synlighet på lång sikt utan också öka din webbplatsens trafik och konverteringspotential. Det är en investering som kontinuerligt kan bidra till din företagstillväxt och långsiktiga framgång online.

SEO är en investering – inte kostnad

Med rätt kunskap och strategi kan SEO inte bara bli en kostnadseffektiv investering utan också en lönsam sådan. Genom att kontinuerligt optimera din webbplats för sökmotorer kan du öka din synlighet, locka mer trafik och förbättra konverteringar över tid. Det är en strategi som inte bara ger kortsiktiga fördelar utan också bygger en stabil och hållbar närvaro online, vilket i sin tur kan ge betydande avkastning på dina investeringar.

Anlita Exacta för sökmotoroptimering

Anlita Exacta för sökmotoroptimering

Mitt namn är Tim Karlsson. Vill du få en kostnadsfri SEO-offert för ditt projekt? Vi skräddarsyr en strategi för att passa precis ditt företag och dina specifika behov. Kontakta oss idag för att komma igång med din SEO-optimering!

Kontakta oss

Billigt är oftast inte bra

“Billigt är oftast inte bra” är en klok insikt när det kommer till SEO. SEO fungerar som ett spindelnät där varje del är sammanflätad. En felaktig strategi eller felaktiga metoder kan inte bara påverka specifika sidor utan även hela webbplatsens prestanda. Det är därför avgörande att noggrant utveckla, optimera och kontinuerligt förbättra din SEO-strategi för att säkerställa långsiktig framgång och hållbarhet. Att investera i högkvalitativ SEO är en strategi som kan stärka din webbplats och bidra till ökad synlighet och konverteringar på lång sikt.

Pris för sökmotoroptimering

Ju fler aktiviteter som krävs för att optimera din webbplats, desto högre blir kostnaden för SEO. En väldigt nichad och liten webbplats kräver kanske mindre arbete för att nå synlighet i sökresultaten jämfört med en omfattande webbshop med tiotusentals produkter. För webbshopar kan SEO-arbetet omfatta optimering av produktsidor, hantering av flera kategorier och ännu mer teknisk SEO för att säkerställa hela webbplatsens struktur. Det är viktigt att anpassa din SEO-strategi efter din webbplats unika behov och mål för att uppnå bästa möjliga resultat och effektivitet. Här är några exempel som påverkar kostnaden:

 • Omfattningen av webbplatsen
 • Konkurrenssituationen i branschen
 • Önskade mål och resultat
 • Erfarenhet och expertis
 • Typ av tjänster och strategier som används
 • Behovet av teknisk optimering
 • Innehållsskapande och optimering
 • Kontinuerlig övervakning och justering