Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
E-handelsplattform

E-handelsplattform

En välfungerande e-handelsplattform är avgörande för företag som vill nå ut till en specificerad marknad och maximera sina försäljningsmöjligheter online. En e-handelsplattform fungerar som en virtuell butik där företag kan presentera och sälja sina produkter eller tjänster direkt till konsumenter och kunder över hela världen.

Det finns många plattformar och lösningar tillgängliga, var och en med sina unika funktioner och fördelar, är det viktigt för företag att välja rätt e-handelslösning som passar dina behov och mål. Från flexibilitet och användarvänlighet till säkerhet och skalbarhet, en e-handelsplattform kan inte bara underlätta försäljningsprocessen utan också öka kundtillfredsställelsen och förbättra varumärkesupplevelsen.

I denna artikel kommer vi att förklara vad en e-handelsplattform innebär för dig som ska starta webshop, varför den är avgörande för dagens företag, och vad företag bör överväga när de väljer en plattform som passar dina specifika behov. Vi kommer också att diskutera olika typer av e-handelsplattformar och ge insikter om hur man kan dra nytta av deras funktioner för att maximera försäljning och tillväxt.

Gå direkt till:

 1. Vad är en e-handelsplattform?
 2. Typer av e-handelsplattformar
 3. Val av plattform
 4. Bästa e-handelsplattformen

Vad är en e-handelsplattform?

En e-handelsplattform är en mjukvarulösning eller en onlineplattform som möjliggör för företag att skapa och driva sina egna digitala butiker på internet. Dessa plattformar erbjuder verktyg och funktioner som förenklar hanteringen av produkter, transaktioner och kundinteraktioner online. Huvudsyftet med en e-handelsplattform är att underlätta försäljning av produkter eller tjänster över internet.

Vanliga funktioner

Vanliga funktioner för e-handelsplattformar omfattar verktyg och tjänster som är designade för att underlätta skapandet och hanteringen av onlinebutiker, vilket inkluderar allt från användarvänliga gränssnitt för produktlistning till säkerhetsåtgärder för transaktioner och integrerade analyser för att spåra och förbättra försäljningsprestanda.

 1. Produkthantering: E-handelsplattformar tillåter företag att lägga upp och organisera sina produkter eller tjänster i en katalog. Det inkluderar funktioner för att lägga till produktbeskrivningar, bilder, priser och lagerstatus.
 2. Kundhantering: Plattformarna ger verktyg för att hantera kundrelationer, inklusive hantering av användarprofiler, orderhistorik, och kundsupport via olika kanaler som chatt, e-post eller telefon.
 3. Transaktionshantering: De flesta e-handelsplattformar inkluderar säkra betalningslösningar och integrerade betalningsgateways för att möjliggöra smidiga transaktioner mellan kunder och företag.
 4. Design och anpassning: Användare kan ofta anpassa utseendet på sin e-handelsbutik med hjälp av mallar eller teman, vilket gör det möjligt att skapa en unik varumärkesidentitet online.
 5. SEO och marknadsföring: E-handelsplattformar erbjuder vanligtvis verktyg för sökmotoroptimering (SEO) och marknadsföring, såsom kampanjhantering, produktrekommendationer, och integrationer med sociala medier.
 6. Analys och rapportering: För att utvärdera prestanda och göra datadrivna beslut, tillhandahåller plattformar analysverktyg och rapporter om försäljning, trafik och kundbeteende.
Enligt oss är WooCommerce den bästa e-handelsplattformen. WooCommerce är en open source-lösning som integreras smidigt med WordPress-plattformen, vilket gör den både flexibel och kraftfull.

Typer av e-handelsplattformar

Varje typ av e-handelsplattform har sina egna fördelar och är lämplig för olika företagsstorlekar och behov. Valet av plattform bör baseras på faktorer som budget, teknisk expertis, affärsstrategi och framtida tillväxtmöjligheter.

 • SaaS (Software-as-a-Service): SaaS-plattformar är molnbaserade tjänster där företag prenumererar på en e-handelsplattform. All teknisk infrastruktur, inklusive hosting, säkerhet och underhåll, hanteras av plattformsleverantören. Detta gör det enkelt för företag att komma igång utan att behöva bekymra sig om tekniska detaljer.
 • Open Source: Open Source-plattformar ger användare tillgång till källkoden, vilket möjliggör djupgående anpassning och utveckling av e-handelsbutiken. Detta ger mer flexibilitet för att skräddarsy butikens funktionalitet och utseende efter specifika behov. Det kräver dock teknisk kunskap för att hantera drift och säkerhet.
 • Enterprise: Enterprise-lösningar är avancerade e-handelsplattformar som riktar sig till större företag med komplexa behov. Dessa plattformar erbjuder hög säkerhet, skalbarhet för att hantera stora volymer av transaktioner och integrationsmöjligheter med andra affärssystem. De är utformade för att möta specifika krav gällande prestanda, hantering av flera butiker eller marknader, och kundanpassade funktioner.
E-butik med Woocommerce

E-butik med Woocommerce

Vi skapar skräddarsydda e-butiker med WooCommerce. Låt oss hjälpa dig att förverkliga din digitala närvaro och maximera din försäljningspotential online. Kontakta oss idag för att börja skapa din webshop!

Kontakta oss

Val av plattform

Dessa plattformar erbjuder olika fördelar och funktionaliteter, vilket gör det viktigt att noggrant överväga dina affärsbehov och mål innan du väljer en lämplig e-handelsplattform.

1. WooCommerce

WooCommerce är en flexibel e-handelsplattform som integreras direkt med WordPress, vilket ger användare möjlighet att skapa kraftfulla och skräddarsydda butiker med hjälp av ett brett utbud av tillägg och teman.

2. Shopify

Shopify erbjuder en komplett lösning för e-handel, inklusive hosting, betalningslösningar och enkelhet i användningen. Det är särskilt bra för nybörjare som vill komma igång snabbt utan tekniska bekymmer.

3. Magento

Magento är en robust plattform som passar större företag med avancerade behov. Den erbjuder hög grad av anpassning och skalbarhet, men kräver mer teknisk kunskap för att hantera effektivt.

4. BigCommerce

BigCommerce är en molnbaserad e-handelsplattform som erbjuder kraftfulla funktioner för försäljning, marknadsföring och hantering av butik. Den är idealisk för företag som vill växa och skala sin verksamhet.

5. OpenCart

OpenCart är en open source-plattform som erbjuder många anpassningsmöjligheter och är lämplig för mindre till medelstora företag som behöver en kostnadseffektiv lösning med grundläggande e-handelsfunktioner.

6. PrestaShop

PrestaShop är en annan open source-plattform som erbjuder ett brett utbud av funktioner och tillägg. Den är känd för sin användarvänlighet och är populär bland mindre e-handelsföretag.

Bästa e-handelsplattformen – WooCommerce

Enligt oss är WooCommerce den bästa e-handelsplattformen. WooCommerce är en open source-lösning som integreras smidigt med WordPress-plattformen, vilket gör den både flexibel och kraftfull. Med WooCommerce kan du skapa allt från enkel till avancerad e-handel med ett stort urval av tillägg och teman. Dess stora community erbjuder stöd och kontinuerlig utveckling, vilket ger användare tillgång till ett brett spektrum av resurser och kunskap.

En av fördelarna med WooCommerce är möjligheten att bygga och testa din webbutik lokalt innan du lanserar den live på webben. Detta underlättar att finslipa design och funktionalitet utan att påverka den publika webbplatsen.

Nackdelen med WooCommerce är att det kräver vissa tekniska kunskaper för att installera, konfigurera och underhålla plattformen. Användare måste vara beredda att själva hantera säkerhetskopior, uppdateringar och hantering av tillägg.

Ekonomiskt sett är WooCommerce kostnadseffektivt för de som är villiga att göra allt själva. Förutom kostnaden för ett domännamn och webbhotell, finns inga direkta licenskostnader för plattformen, vilket gör det till ett ekonomiskt attraktivt alternativ för många företagare och småföretagare.