Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
SEO konsult – Hyr in kompetens för sökmotoroptimering

SEO konsult – Hyr in kompetens för sökmotoroptimering

Vill du att din webbplats ska synas högre i sökresultaten? Då kan en SEO-konsult vara nyckeln. En specialist inom sökmotoroptimering (SEO) hjälper företag att förbättra sin synlighet på sökmotorer som Google. Genom att analysera och optimera webbplatsens innehåll, struktur och tekniska aspekter kan en konsult för SEO driva mer trafik och öka din synlighet.

Att anlita en konsult inom sökmotoroptimering är ett smart drag för företag som vill öka sin digitala närvaro. SEO bör ses som en investering snarare än en kostnad. I denna artikel diskuterar vi hur en SEO-konsult kan hjälpa dig att klättra i sökresultaten och nå en bredare publik.

Gå direkt till:

 1. Vad är en SEO konsult?
 2. Maraton, inte sprint
 3. Gör det själv, eller hyr en konsult
 4. Google förändrar sina algoritmer
 5. Dina konkurrenter investerar i SEO

Vad är en SEO konsult?

En SEO konsult är en specialist inom sökmotoroptimering (SEO) som hjälper företag att förbättra sin synlighet och ranking på sökmotorer. Deras huvudsakliga uppgift är att analysera, optimera och implementera strategier för att öka organisk trafik till en webbplats.

En konsult inom sökmotoroptimering har kunskap om hur sökmotorer fungerar och vilka faktorer som påverkar en webbplats ranking. De kan genomföra tekniska förbättringar på webbplatser, optimera innehåll för relevanta söktermer, hantera länkbyggnad och övervaka resultat med hjälp av olika analysverktyg.

Vad gör en konsult inom sökmotoroptimering?

En SEO-konsult arbetar ofta tätt tillsammans med andra avdelningar, inklusive marknadsföring, IT och innehållsskapare, för att säkerställa att alla aspekter av webbplatsen är optimerade för att uppnå bästa möjliga rankingar. Här är några av de specifika arbetsuppgifter som en SEO-konsult kan utföra:

SEO-analys och revision

 • Utför en grundlig granskning av en webbplats för att identifiera tekniska problem och förbättringsområden.
 • Analyserar webbplatsens nuvarande SEO-prestanda och konkurrenssituationen.

Sökordsanalyser

 • Identifierar och analyserar relevanta nyckelord och sökfraser som målgruppen använder.
 • Utvecklar en strategi för att integrera dessa nyckelord i webbplatsens innehåll.

On-page SEO

 • Optimerar webbplatsens innehåll, meta-taggar, rubriker och bilder för att göra den mer attraktiv för sökmotorer.
 • Säkerställer att webbplatsen har en tydlig struktur och är lätt att navigera.

Off-page SEO

 • Bygger länkar från andra webbplatser för att förbättra webbplatsens auktoritet och rankning.
 • Externa optimeringar som Google My Business för lokal sökmotoroptimering.

Teknisk SEO

 • Optimerar webbplatsens tekniska aspekter, inklusive laddningstider, mobilvänlighet och säkerhet (HTTPS).
 • Säkerställer att sökmotorer kan indexera webbplatsens sidor korrekt.

Innehållsstrategi

 • Utvecklar en innehållsstrategi som inkluderar skapande av blogginlägg, artiklar, videor och andra typer av innehåll.
 • Säkerställer att innehållet är av hög kvalitet och relevant för målgruppen.

Analys och rapportering

 • Använder verktyg som Google Analytics och Google Search Console för att spåra och analysera webbplatsens prestanda.
 • Skapar rapporter för att visa framsteg och identifiera nya möjligheter för förbättringar.

Utbildning och rådgivning

 • Utbildar företagets interna team om grundläggande och avancerade SEO-tekniker.
 • Ger råd om bästa praxis och hjälper till att utveckla långsiktiga SEO-strategier.
Anlita oss på Exacta för SEO

Anlita oss på Exacta för SEO

Jag heter Tim Karlsson, specialist inom SEO. Jag hjälper er gärna att öka er synlighet online och driva mer trafik till er webbplats. Kontakta mig idag för att boka ett möte!

Kontakta oss

Maraton, inte sprint

SEO är ett maraton, inte en sprint. När det kommer till att synas på Google, är det inte storleken på företaget eller utseendet på hemsidan som spelar störst roll. Istället är det hur väl sökmotoroptimerad den är. Google visar den hemsida som är bäst optimerad för sökmotorer först, vilket innebär att det krävs en genomtänkt och noggrann SEO-strategi för att nå toppen av sökresultaten.

SEO är inte en engångsinsats utan ett löpande arbete. Det krävs tid, eftertanke och strategi för att uppnå och bibehålla goda resultat. En SEO konsult lägger upp en plan som sträcker sig över flera månader, där de arbetar successivt med olika delar av hemsidan. Detta inkluderar allt från teknisk optimering och innehållsskapande till länkbyggande och användarupplevelse.

Genom att ständigt analysera och förbättra varje aspekt av din webbplats, ser en SEO konsult till att du inte bara når höga placeringar i sökresultaten, utan också behåller dem. Det arbete som läggs ner idag kommer att visa effekt i framtiden, vilket gör SEO till en värdefull och långsiktig investering för din digitala framgång.

SEO Resultat

Arbete med SEO kan ge goda resultat

Anlita en SEO konsult – en investering

Att anlita en SEO konsult kan vara en investering med mätbar avkastning. Det går att räkna på varje investering i SEO. Låt säga att ett sökord, exempelvis “[sökord] i [stad]“, har en klickkostnad (PPC) på 40 kr. Om en SEO konsult kan driva 50 unika besökare med hjälp av sökmotoroptimering per månad, innebär det att ni slipper betala 2000 kr i månaden i annonseringskostnader.

Med hjälp av SEO kanske ni driver 50 unika besökare per månad över en 12 eller till och med 24 månaders period. Detta betyder att ni potentiellt kan spara 24 000 kr på ett år eller 48 000 kr över två år i annonseringskostnader.

För mer information om hur kostnader kring sökmotoroptimering, läs vår artikel om SEO och priser.

Gör det själv, eller hyr en konsult

Sökmotoroptimering är något som alla kan försöka sig på, men i en bransch med hård konkurrens krävs det att alla aspekter är perfekta för att verkligen leverera resultat. För när det kommer till kritan, vem klickar egentligen på en länk på andra sidan av Google? Att ha en grundläggande förståelse för SEO är oerhört viktigt för alla som äger en webbplats, särskilt inom e-handeln där synlighet direkt kan påverka försäljningen.

Trots att det finns verktyg och guider tillgängliga för att lära sig grunderna i SEO, är det lätt att glömma bort att kontinuerligt arbeta med optimeringen när andra delar av verksamheten kräver uppmärksamhet och tid. Här kommer en SEO konsult in i bilden. Genom att anlita en professionell SEO konsult säkerställer ni att SEO-arbetet inte bara görs utan också görs på rätt sätt och med en strategi som är anpassad efter era specifika behov och mål.

Det är viktigt att förstå att SEO är ett långsiktigt arbete som kräver tålamod, strategi och konsekvent uppföljning. Medan en initial förståelse för SEO kan vara tillräcklig för att komma igång, kan en erfaren konsult hjälpa till att optimera och anpassa er strategi över tid för att säkerställa att ni inte bara når, utan också behåller er synlighet på sökmotorer som Google.

Så, medan det är möjligt att lära sig grunderna själv, kan det vara värt att överväga att anlita en SEO konsult för att säkerställa att ert SEO-arbete är effektivt och hållbart över lång tid. Det frigör er också att fokusera på er kärnverksamhet och andra viktiga aspekter av ert företag.

Google förändrar sina algoritmer

Google genomgår ständiga förändringar i sina algoritmer och hur den rankar webbplatser. Detta innebär att strategier som fungerade tidigare inte nödvändigtvis kommer att vara lika effektiva i framtiden. En SEO-konsult förstår inte bara dagens bästa praxis, utan också framtiden.

En SEO-konsult håller sig kontinuerligt informerad om hur Google justerar sina rankingalgoritmer och hur nya faktorer påverkar sökresultaten. Genom att vara proaktiv och anpassa strategier efter dessa förändringar kan en konsult säkerställa att er webbplats bibehåller och förbättrar sin synlighet över tid.

Att förstå och anpassa sig till dessa algoritmiska förändringar kräver inte bara kunskap utan också erfarenhet och expertis. En konsult som specialiserar sig på SEO kan hjälpa er att navigera genom dessa förändringar smidigt och säkerställa att er webbplats förblir konkurrenskraftig på sökmotorresultatsidorna.

Genom att ha en uppdaterad SEO-konsult på er sida kan ni vara säkra på att ert SEO-arbete inte bara är effektivt idag, utan också hållbart och anpassningsbart för framtiden. Detta ger er inte bara en fördel gentemot konkurrenterna utan också en stabil grund för långsiktig tillväxt online.

Dina konkurrenter investerar i SEO

När ni överväger att investera i SEO, kom ihåg att era konkurrenter också gör det. I dagens digitala landskap är konkurrensen om synlighet på nätet intensiv. Företag kämpar ständigt för att förbättra sina placeringar i sökmotorresultaten.

Genom att ignorera SEO eller inte hålla jämna steg med era konkurrenter riskerar ni att hamna efter. Era konkurrenter som investerar i SEO kan snabbt dra nytta av förbättrad synlighet och attrahera en större del av er målgrupp.

En erfaren SEO konsult kan inte bara hjälpa er att etablera en effektiv SEO-strategi utan också övervaka och analysera era konkurrenters SEO-aktiviteter. Detta innebär att ni kan identifiera styrkor och svagheter hos era konkurrenter och utnyttja möjligheter till er fördel.

Att vara medveten om att era konkurrenter också investerar i SEO kan fungera som en motivation att inte bara matcha utan överträffa deras insatser. Genom att kontinuerligt förbättra er webbplats SEO och vara strategisk kan ni säkerställa att ni inte bara håller er konkurrenskraftig utan också tar ledningen i er bransch online.