Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
SEO optimering av WordPress

SEO optimering av WordPress

I dagens digitala landskap är sökmotoroptimering (SEO) en komponent för att nå framgång online. Oavsett om du driver en blogg, en företagswebbplats eller en e-handelsplattform, kan en stark SEO-strategi hjälpa dig att öka din synlighet, locka mer trafik och, i slutändan, öka din konverteringsfrekvens. Genom att synas högt upp i sökresultaten på Google och andra sökmotorer kan du nå ut till en större målgrupp och etablera din webbplats som en trovärdig källa inom ditt område.

WordPress, som är en av de mest populära innehållshanteringssystemen (CMS) i världen, erbjuder en mängd verktyg och funktioner för att förbättra din SEO. Plattformens flexibilitet och användarvänlighet gör det möjligt för både nybörjare och erfarna att enkelt implementera effektiva SEO-strategier. Dessutom finns det ett brett utbud av plugins och teman som kan hjälpa dig att optimera varje aspekt av din webbplats, från tekniska inställningar till innehållsskapande.

Indexera WordPress

Se till att denna checkbox INTE är i bockad

WordPress SEO plugins

Att använda SEO-plugins i WordPress är en av de mest effektiva sätten att förbättra din webbplats sökmotoroptimering. Med rätt plugin kan du enkelt hantera och optimera olika aspekter av SEO direkt från din WordPress-administrationspanel. Här är några av de viktigaste funktionerna som de bästa SEO-pluginsen erbjuder:

 • Sidtitlar och beskrivningar: En grundläggande funktion hos SEO-plugins är möjligheten att anpassa sidtitlar och metabeskrivningar för varje sida och inlägg. Detta hjälper sökmotorer att förstå innehållet på din webbplats och ökar chansen att locka besökare genom engagerande och informativa utdrag i sökresultaten.
 • Optimera grundläggande SEO-faktorer i text: SEO-plugins hjälper dig att säkerställa att din text är optimerad för sökmotorer genom att analysera faktorer som nyckelordsdensitet, användning av rubriker (H1, H2, etc.), och förekomsten av interna och externa länkar. Detta bidrar till att förbättra innehållets relevans och läsbarhet.
 • 301 redirects: När du ändrar URL för en sida eller tar bort en sida, hjälper SEO-plugins dig att skapa 301 redirects. Detta ser till att både användare och sökmotorer omdirigeras till rätt sida, vilket förhindrar brutna länkar och förlorad trafik.
 • Optimerad URL: Med ett SEO-plugin får du även funktioner för att anpassa permalänkstrukturer och inkludera relevanta nyckelord, vilket resulterar i mer läsbara och sökoptimerade URL.
 • Länkräknare: SEO-plugins kan räkna interna och externa länkar på dina sidor och inlägg. Detta kan ge dig insikter om hur väl du länkar ditt innehåll internt och externt, även om dessa räkningar ibland kan vara något oprecisa.
 • Strukturerad data: Genom att lägga till strukturerad data på din webbplats hjälper du sökmotorer att bättre förstå innehållet och kontexten för din information. Detta kan leda till förbättrade sökresultat och ökad synlighet, till exempel genom rich snippets.
 • Spåra 404 error: Med SEO-plugins kan du enkelt spåra och hantera 404-fel, vilket hjälper dig att identifiera och fixa brutna länkar och förbättra användarupplevelsen på din webbplats.
 • WooCommerce-optimering: För de som använder WooCommerce för sin e-handelsbutik, erbjuder vissa SEO-plugins, som Yoast SEO med sitt WooCommerce-tillägg, specifika optimeringsfunktioner. Dessa inkluderar produktoptimering, kategorihantering och mer.
 • Lokal SEO: SEO-plugins kan hjälpa dig att optimera din webbplats för lokala sökningar genom att lägga till lokala affärsinformation, skapa en Google My Business-profil, och hantera lokala sökordsoptimeringar.
 • Teknisk audit: En annan viktig funktion är möjligheten att utföra en teknisk SEO-audit. Detta inkluderar att kontrollera webbplatsens hastighet, mobilanpassning, säkerhet och andra tekniska faktorer som påverkar din SEO-prestanda.
 • Verifiera Google-konton: SEO-plugins gör det enkelt att verifiera dina Google-konton, såsom Google Search Console och Google Analytics, vilket hjälper dig att spåra och analysera din webbplats prestanda.

RankMath och Yoast

Två av de mest populära SEO-pluginsen för WordPress är RankMath och Yoast SEO. RankMath är känt för sin användarvänlighet och omfattande funktioner, inklusive en lättanvänd gränssnitt och detaljerade analyser. Yoast SEO är en veteran inom området och erbjuder robusta verktyg för att hantera både grundläggande och avancerad SEO, inklusive stöd för strukturerad data och WooCommerce-optimering.

Det finns också många andra avancerade funktioner och anpassningar som kan vara situationsanpassade beroende på dina specifika behov och mål. Genom att välja rätt SEO-plugin och använda dess funktioner effektivt kan du förbättra din WordPress-webbplats synlighet och framgång online.

Tips för att använda SEO plugins för WordPress

Att använda SEO-plugins för WordPress är ett kraftfullt sätt att förbättra din webbplats synlighet och rankning i sökmotorer. Här är några viktiga tips att tänka på när du använder dessa verktyg:

 1. Jaga inte “poäng” eller “score”: Många SEO-plugins, som Yoast SEO och RankMath, erbjuder poängsystem eller betyg för att hjälpa dig att optimera ditt innehåll. Det är viktigt att inte bli alltför fixerad vid dessa poäng. Använd dem snarare som riktlinjer och kom ihåg att de inte alltid speglar verkligheten exakt. Fokusera på att skapa högkvalitativt innehåll snarare än att bara försöka få en hög poäng.
 2. Använd fokusnyckelord effektivt: Inkludera ditt fokusnyckelord i viktiga element som sidtitel, metabeskrivning, rubriker och själva texten. Detta hjälper sökmotorer att förstå vad din sida handlar om och förbättrar dina chanser att ranka för dessa specifika termer.
 3. Skriv tydligt och hjälpsamt innehåll: Google och andra sökmotorer belönar innehåll som är tydligt, relevant och hjälpsamt för användarna. Skriv för din målgrupp och se till att ditt innehåll besvarar deras frågor och löser deras problem. Ett bra användarupplevelse leder ofta till bättre rankning.
Behöver du hjälp med SEO?

Behöver du hjälp med SEO?

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar inom onpage, offpage och teknisk SEO för att förbättra din webbplats rankning på Google. Vi ser till att din sida optimeras för maximalt resultat. Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig att synas bättre online!

Kontakta oss

Val av WordPress tema påverkar din SEO

Valet av WordPress-tema har en betydande inverkan på din SEO. Hur ditt tema är byggt rent strukturellt påverkar flera kritiska aspekter av din webbplats, från laddtider till användarvänlig navigering och hur innehållet presenteras.

Laddtider

Ett väloptimerat tema kan förbättra dina sidhastigheter, vilket är en viktig rankingfaktor för Google. Snabba laddtider förbättrar användarupplevelsen, minskar avvisningsfrekvensen och kan direkt påverka din webbplats synlighet i sökmotorer. Teman som är kodade med rena och effektiva koder, som undviker onödiga skript och stilark, bidrar till snabbare laddningstider.

Användarvänlig navigering

Ett bra tema ska erbjuda en intuitiv och användarvänlig navigering. Användarvänlighet är en viktig faktor för SEO, eftersom en enkel och logisk navigeringsstruktur gör det lättare för användare att hitta information på din webbplats. Det hjälper även sökmotorer att bättre förstå och indexera ditt innehåll, vilket kan leda till förbättrade rankingar.

Strukturerad presentation av innehåll

Hur ditt tema presenterar innehållet spelar också en stor roll. Ett tema som korrekt implementerar rubriker (H1, H2, H3, etc.), stycken och listor hjälper sökmotorer att förstå hierarkin och betydelsen av ditt innehåll. Detta gör det enklare för sökmotorerna att crawla och indexera din webbplats effektivt.

Responsiv design

Ett tema som är mobilvänligt och responsivt är avgörande eftersom en stor del av användarna kommer att besöka din webbplats från mobila enheter. Google prioriterar mobilvänliga webbplatser i sina sökresultat, så ett responsivt tema kan förbättra din SEO genom att erbjuda en bättre användarupplevelse över olika enheter.

SEO-vänliga WordPress hemsidor

Vill du ha hjälp med en SEO-vänlig hemsida? Vi på Exacta kan bygga en WordPress-hemsida som uppfyller både dina och Googles behov. Vårt team ser till att din webbplats är snabb, användarvänlig och optimerad för sökmotorer. Vi tar hänsyn till alla aspekter av SEO, från teknisk SEO till innehållsoptimering, för att säkerställa att din webbplats presterar på topp.

Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa dig att bygga en stark online-närvaro med en SEO-optimerad WordPress-webbplats!