Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
Tjäna pengar på blogg

Tjäna pengar på blogg

Att starta en blogg är ett utmärkt sätt att uttrycka sina tankar, idéer och expertis inom ett specifikt område. Men visste du att du också kan tjäna pengar på din blogg? Med rätt strategi kan din blogg inte bara bli en kreativ outlet utan också en lönsam verksamhet. I denna artikel kommer vi att titta på olika metoder för att monetarisera din blogg och ge dig praktiska tips för att maximera dina intäkter. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren bloggare, kommer denna guide att hjälpa dig att förvandla din passion till en inkomstkälla.

Gå direkt till:

 1. Affiliate marknadsföring
 2. Annonsering
 3. Sponsrade inlägg
 4. Sälj digitala produkter
 5. Medlemskap och premiuminnehåll
 6. Tjäna pengar på att blogga

Blogga och tjäna pengar

Att blogga och tjäna pengar är absolut möjligt, men det kräver tid, ansträngning och strategi. Det är inte alltid lätt, men med rätt tillvägagångssätt kan din blogg bli en lönsam verksamhet.

Intäkterna från din blogg beror på flera faktorer, såsom din nisch, mängden trafik du får och vilka inkomstkällor du tillämpar. Grundprincipen är enkel: ju mer trafik du har, desto större möjlighet har du att tjäna pengar. Oavsett om du använder affiliate-marknadsföring, annonsering, sponsrade inlägg eller säljer digitala produkter, så är trafik nyckeln till dina intäkter.

För att komma igång med en blogg rekommenderar vi en hemsida i WordPress.

1. Affiliate marknadsföring

Affiliate-marknadsföring är en av de mest populära metoderna för att tjäna pengar på din blogg. Det innebär att du marknadsför produkter eller tjänster från andra företag och tjänar en provision för varje försäljning som genereras genom dina unika affiliate-länkar. Detta är en win-win-situation där företagen får ökad försäljning och du får en del av intäkterna.

Hur fungerar affiliate-marknadsföring?

 1. Registrera dig hos ett affiliate-nätverk: För att komma igång med affiliate-marknadsföring behöver du registrera dig hos ett affiliate-nätverk. Två av de största och mest populära nätverken i Sverige är Adrecord och Adtraction. Dessa nätverk kopplar samman bloggare och webbplatsägare med företag som erbjuder affiliate-program.
 2. Välj produkter att marknadsföra: När du har registrerat dig hos ett nätverk, kan du välja vilka produkter eller tjänster du vill marknadsföra. Det är viktigt att välja produkter som är relevanta för din nisch och som du tror att dina läsare kommer att vara intresserade av.
 3. Skapa innehåll med affiliate-länkar: Inkludera dina unika affiliate-länkar i ditt innehåll. Det kan vara i form av blogginlägg, produktrecensioner, jämförelsesidor (t.ex. “Bäst i test”), eller guider. När någon klickar på din länk och köper produkten, tjänar du en provision.

Exempel: “Bäst i test” sidor

En effektiv strategi för affiliate-marknadsföring är att skapa “Bäst i test” sidor där du testar och recenserar produkter inom din nisch. Här är hur det kan fungera:

 1. Välj en produktkategori: Bestäm vilken typ av produkter du vill testa och recensera. Det kan vara allt från hushållsapparater till tekniska prylar eller skönhetsprodukter.
 2. Testa produkterna: Köp eller få tillgång till flera produkter inom samma kategori. Testa och utvärdera dem noggrant för att kunna ge dina läsare ärliga och detaljerade recensioner.
 3. Skriv “Bäst i test” inlägg: Skapa en sida eller ett blogginlägg där du jämför de olika produkterna och utser en eller flera “bäst i test” produkter. För varje produkt inkluderar du en beskrivning, dina åsikter, och framförallt, dina unika affiliate-länkar.
 4. Optimera för SEO: Använd relevanta nyckelord och optimera ditt inlägg för sökmotorer för att driva organisk trafik. Tänk på att använda fraser som “bäst i test”, “recension”, och “köpguide”.
 5. Marknadsför ditt inlägg: Dela ditt inlägg på sociala medier, i nyhetsbrev och genom andra kanaler för att driva än mer trafik till din blogg.

Enkelhet att komma igång

Det är mycket enkelt att komma igång med affiliate-marknadsföring via de stora nätverken Adrecord och Adtraction. Här är några steg för att starta:

 1. Registrera dig: Gå till Adrecords eller Adtractions hemsida och skapa ett konto. Registreringsprocessen är snabb och enkel.
 2. Ansök om att bli affiliate: När du har ett konto, kan du ansöka om att bli affiliate för olika program som erbjuds av nätverkets annonsörer. De flesta ansökningar godkänns snabbt.
 3. Skapa affiliate-länkar: När du har blivit godkänd, kan du skapa dina unika affiliate-länkar för de produkter eller tjänster du vill marknadsföra. Dessa länkar spårar alla klick och försäljningar som genereras från din blogg.
 4. Implementera länkarna: Lägg till dina affiliate-länkar i ditt innehåll och börja tjäna pengar varje gång någon köper genom dina länkar.

Genom att följa dessa steg och använda nätverk som Adrecord och Adtraction, kan du enkelt komma igång med affiliate-marknadsföring och börja tjäna pengar på din blogg.

Tjäna pengar på trafik

2. Annonsering

En annan effektiv metod för att tjäna pengar på din blogg är genom annonsering. Genom att placera annonser på din blogg kan du generera intäkter baserat på antalet klick (CPC, Cost Per Click) eller visningar (CPM, Cost Per Mille). Ett av de mest populära programmen för att hantera annonser är Google AdSense.

Hur fungerar annonsering?

 1. Registrera dig hos Google AdSense: För att börja tjäna pengar genom annonsering behöver du registrera dig hos Google AdSense. Google AdSense är ett av de största och mest använda nätverken, men det finns också andra alternativ.
 2. Godkänn din blogg: Efter registreringen måste du ansöka om att få din blogg godkänd för annonsering. Annonseringsnätverket kommer att granska din webbplats för att säkerställa att den uppfyller deras riktlinjer och kvalitetskrav.
 3. Placera annonser på din blogg: När din blogg har blivit godkänd kan du börja placera annonser på dina sidor. Annonseringsnätverket ger dig kodsnuttar som du kan infoga i din blogg för att visa annonser. Du kan placera annonser i olika delar av din webbplats, såsom i sidhuvudet, sidofältet eller inuti dina blogginlägg.

Google AdSense – Så här fungerar det

Google AdSense är ett annonseringsprogram som gör det möjligt för bloggare och webbplatsägare att tjäna pengar genom att visa relevanta annonser på sina sidor. Här är en steg-för-steg-guide för att komma igång med Google AdSense:

 1. Skapa ett Google AdSense-konto: Gå till Google AdSense-webbplatsen och registrera dig för ett konto. Du behöver en giltig Google-konto för att kunna registrera dig.
 2. Lägg till din webbplats: När du har skapat ett konto, lägger du till din webbplats och skickar in den för granskning. Google kommer att kontrollera att din blogg följer deras policyer.
 3. Få annonseringskod: Efter att din webbplats har blivit godkänd, får du en kodsnutt från Google AdSense som du behöver placera på din blogg för att börja visa annonser.
 4. Placera annonser: Du kan placera annonser i olika format och storlekar på din blogg. Det är viktigt att hitta en balans mellan att maximera intäkter och att inte störa dina läsare för mycket. Vanliga platser för annonser är i sidofältet, i början eller slutet av inlägg, och inom innehållet.
 5. Tjäna pengar: När annonserna är på plats börjar du tjäna pengar varje gång en besökare klickar på en annons (CPC) eller när annonsen visas ett visst antal gånger (CPM). Google AdSense betalar ut intäkter en gång i månaden, förutsatt att du har nått minsta utbetalningsgränsen.

3. Sponsrade inlägg

Att skriva sponsrade inlägg är en annan effektiv metod för att tjäna pengar på din blogg. Genom att samarbeta med företag kan du skapa innehåll som marknadsför deras produkter eller tjänster mot betalning. Detta ger företagen exponering för din publik samtidigt som du får kompensation för ditt arbete.

Hur fungerar sponsrade inlägg?

 1. Hitta samarbetspartners: För att börja med sponsrade inlägg behöver du hitta företag inom din nisch som är intresserade av att marknadsföra sina produkter eller tjänster genom din blogg. Det kan vara företag som själva kontaktar dig eller som du når ut till.
 2. Förhandla om villkor och ersättning: När du har identifierat potentiella samarbetspartners är det viktigt att förhandla om villkoren för det sponsrade inlägget. Diskutera pris, innehållsriktning, leveranstider och eventuella rättigheter till innehållet.
 3. Skapa kvalitativt innehåll: När avtalet är på plats är det dags att skapa det sponsrade inlägget. Se till att innehållet är informativt, engagerande och relevant för din publik samtidigt som det marknadsför företagets produkt eller tjänst på ett positivt sätt.
 4. Publicera och marknadsför: Efter att inlägget är skapat och godkänt av företaget, publicera det på din blogg. Dela sedan inlägget på dina sociala medieplattformar och i dina nyhetsbrev för att maximera exponeringen.
 5. Utvärdera resultatet: Efter att inlägget har publicerats, utvärdera resultatet genom att mäta trafik, engagemang och eventuella försäljningar som kan spåras till det sponsrade inlägget. Detta ger dig insikter som du kan använda för framtida samarbeten.

Fördelar med sponsrade inlägg

 • Direkt intäkt: Du får betalt för att skriva inlägg, vilket kan vara en pålitlig inkomstkälla.
 • Bygger relationer: Samarbeten med företag kan leda till långsiktiga relationer och fler möjligheter.
 • Ökar trovärdigheten: Genom att endast samarbeta med relevanta företag och skapa ärligt och transparent innehåll kan du bevara din publikens förtroende.

Exempel på sponsrade inlägg

Ett exempel på ett sponsrat inlägg kan vara en detaljerad recension av en produkt eller en användarguide för att demonstrera hur företagets tjänst fungerar. Du kan integrera företagets länkar eller erbjudanden på ett naturligt sätt i texten och ge din publik ett mervärde samtidigt som du marknadsför produkten.

Genom att inkludera sponsrade inlägg som en del av din monetiseringsstrategi kan du diversifiera dina intäkter och öka din bloggs lönsamhet medan du fortsätter att erbjuda värdefullt innehåll till din publik.

Trafik till din blogg är lika med inkomster

Trafik till din blogg är lika med inkomster

Vill du öka trafiken till din blogg och maximera dina intäkter? Vi erbjuder skräddarsydda SEO-tjänster som kan hjälpa dig att ranka högre i sökmotorresultaten. Kom ihåg: trafik till din blogg är lika med potentiella inkomster. Kontakta oss idag för att börja optimera din webbplats och locka fler besökare!

Kontakta oss

4. Sälj digitala produkter

Att sälja digitala produkter som e-böcker, onlinekurser eller nedladdningsbara guider är en kraftfull strategi för att diversifiera dina intäktsströmmar från din blogg. Här är hur du kan komma igång:

 1. Välj din produkttyp: Bestäm vilken typ av digital produkt du vill skapa och sälja. Det kan vara en e-bok om ett ämne du är expert på, en omfattande onlinekurs inom din nisch eller en praktisk nedladdningsbar guide som löser ett specifikt problem för din målgrupp.
 2. Skapa högkvalitativt innehåll: Utveckla innehåll av hög kvalitet som ger verkligt värde till dina kunder. Var noggrann med att göra din forskning, ge detaljerade exempel och erbjuda lösningar på deras problem.
 3. Design och format: Fokusera på design och format som är användarvänliga och attraktiva. Använd professionella verktyg för att säkerställa att din digitala produkt är lätt att navigera och visuellt tilltalande.
 4. Marknadsföring och försäljning: När din digitala produkt är klar, börja marknadsföra den på din blogg och genom andra kanaler som sociala medier, nyhetsbrev och samarbetspartners. Använd olika marknadsföringsstrategier för att nå ut till din målgrupp och öka försäljningen.
 5. Hantera betalningar och distribution: Välj en pålitlig plattform för att hantera betalningar och distribution av din digitala produkt. Det finns flera plattformar som erbjuder automatiserade system för nedladdningar och transaktioner.

Fördelar med att sälja digitala produkter

 • Passiv inkomst: När produkten är skapad och publicerad kan den generera kontinuerlig försäljning utan stora driftskostnader.
 • Skalbarhet: Du kan sälja samma produkt till flera kunder utan att behöva producera fler fysiska exemplar.
 • Positionera dig som expert: Digitala produkter som e-böcker och onlinekurser hjälper dig att etablera dig som en auktoritet inom din nisch och bygga en lojal följarskara.

Genom att inkludera försäljning av digitala produkter som en del av din monetiseringsstrategi kan du inte bara öka dina intäkter utan också utöka din publik och stärka ditt varumärke online.

5. Medlem och premiuminnehåll

Att erbjuda medlemskap och premiuminnehåll är en strategi som inte bara kan öka dina intäkter utan också skapa en lojal kundbas. Här är hur du kan implementera detta på din blogg:

 1. Skapa en medlemskapsmodell: Utveckla en strukturerad medlemskapsmodell där dina läsare kan prenumerera på exklusivt innehåll eller förmåner. Det kan inkludera tillgång till premiumartiklar, videor, guider, webbinarier eller diskussionsforum.
 2. Definiera medlemsnivåer och fördelar: Erbjud olika medlemsnivåer med olika förmåner beroende på medlemsavgiften. Till exempel kan du ha en grundläggande nivå med grundläggande innehåll och en premiumnivå med mer djupgående eller personligt anpassat innehåll.
 3. Marknadsför värdet av medlemskapet: Kommunicera tydligt vilket unikt värde dina medlemmar får tillgång till genom att vara en del av ditt medlemskap. Använd testimonials, case studies eller provperioder för att visa på fördelarna med att gå med.
 4. Skapa och hantera innehåll: Kontinuerligt skapa högkvalitativt och exklusivt innehåll för dina medlemmar. Se till att innehållet är relevant och svarar på deras behov och intressen för att behålla deras lojalitet.
 5. Implementera enkel betalning och hantering: Välj en plattform eller ett medlemskapshanteringssystem som gör det enkelt för dina läsare att registrera sig och betala för sina medlemskap. Automatisera så mycket som möjligt för en smidig upplevelse. Om du väljer att blogga via WordPress finns WooCommerce som tillägg som sköter allt detta smidigt och enkelt.

Fördelar med medlemskap och premiuminnehåll

 • Stabil intäkt: Medlemsavgifterna kan ge en stabil och förutsägbar inkomstkälla för din blogg.
 • Bygga en engagerad community: Medlemskapet skapar en community av dedikerade läsare som delar gemensamma intressen och kan interagera med varandra.
 • Skalbarhet och tillväxt: Genom att kontinuerligt tillhandahålla värdefullt innehåll kan du locka fler medlemmar och öka dina intäkter över tid.

Genom att erbjuda medlemskap och premiuminnehåll på din blogg kan du inte bara belöna dina mest lojala läsare utan också skapa en hållbar inkomstkälla som kompletterar andra monetiseringsmetoder.

Tjäna pengar på att blogga

Att tjäna pengar på att blogga handlar i grund och botten om att attrahera rätt typ av trafik till din webbplats och att effektivt monetarisera den. Genom att skapa högkvalitativt och relevant innehåll kan du locka besökare som är intresserade av ämnen inom din nisch. Detta kan sedan omvandlas till olika intäktskällor, såsom affiliate-marknadsföring där du marknadsför andras produkter mot en provision per försäljning, eller genom annonsering där du placera annonser på din blogg och tjänar pengar per klick eller visning.

Att erbjuda digitala produkter, som e-böcker eller onlinekurser, är en annan effektiv strategi. Genom att sälja exklusivt innehåll eller medlemskap till ditt premiuminnehåll kan du skapa en stabil intäktsström och bygga en engagerad community runt din blogg.

Sponsrade inlägg är ytterligare en metod där du samarbetar med företag för att skriva inlägg som marknadsför deras produkter eller tjänster, vilket ger dig betalning för att dela med dig av din expertis och påverka din publik.

Genom att kombinera dessa monetiseringsmetoder och kontinuerligt arbeta med att öka din webbtrafik kan du skapa en lönsam blogg som inte bara ger ekonomiska fördelar utan också ger dig möjligheten att dela med dig av din passion och kunskap.