Kontakta oss Navigera på webbplatsen Navigera
Hemsida med webshop – Blir allt vanligare

Hemsida med webshop – Blir allt vanligare

För företagare och entreprenörer innebär att skapa en hemsida med webshop möjligheter att nå ut till fler kunder och öka eventuell försäljning. En hemsida med webshop integrerar de bästa aspekterna av en traditionell webbplats och en e-handelsplattform, vilket ger företag möjlighet att både informera sina kunder och sälja sina produkter eller tjänster direkt online. Genom att erbjuda en sömlös shoppingupplevelse kan företag dra nytta av den växande trenden av online shopping och därmed stärka sin position på marknaden. I denna artikel kommer vi att diskutera fördelarna med att ha en hemsida med webshop, samt ge tips och råd för att skapa en effektiv och framgångsrik digital närvaro.

Gå direkt till:

 1. Vad är en hemsida med webshop?
 2. Fördelar med en hemsida med webshop
 3. Val av lösning
 4. Skala i din egna takt

Vad är en hemsida med webshop?

En hemsida med webshop är en digital plattform som kombinerar en informativ webbplats med en integrerad webshop. Till skillnad från en renodlad e-handelswebbplats, där hela fokus ligger på försäljning, fungerar en hemsida med webshop som en huvudsaklig informationskälla för besökare samtidigt som den erbjuder möjligheten att köpa produkter eller tjänster.

Denna typ av hemsida är särskilt vanlig bland företag och organisationer där själva online försäljning inte är den primära verksamheten, men där man ändå vill erbjuda kunderna bekvämligheten att kunna handla på nätet. Exempel på sådana företag kan vara lokala butiker, tjänsteföretag, eller företag inom hantverk och konst.

Webshop som ett komplement

På en hemsida med webshop kan besökare hitta detaljerad information om företagets historia, tjänster, nyheter, kontaktuppgifter och annat relevant innehåll. Den integrerade webshopen finns där som ett komplement, där kunder kan köpa produkter eller tjänster när de vill. Detta upplägg ger företaget möjlighet att kommunicera sitt varumärke och sitt budskap på ett tydligt och engagerande sätt, samtidigt som man erbjuder en extra service till sina kunder.

För företag som värdesätter sin relation med kunderna och vill erbjuda mer än bara en produktkatalog, är en hemsida med webshop en idealisk lösning. Den kan skapa en rikare användarupplevelse och stärker företagets digitala närvaro utan att göra försäljningen till den huvudsakliga fokusen.

Fördelar med en hemsida med webshop

En hemsida med webshop erbjuder flera fördelar för företag och organisationer som vill balansera informativt innehåll med försäljning. Här är några av de främsta fördelarna:

 1. Flexibilitet: En hemsida med webshop ger företag flexibiliteten att både informera och sälja. Företaget kan dela nyheter, blogginlägg, och annan viktig information samtidigt som det erbjuder produkter eller tjänster till försäljning.
 2. Förbättrad kundupplevelse: Kunderna får tillgång till all nödvändig information på ett ställe. De kan läsa om företagets historia, tjänster, och annan relevant information innan de beslutar sig för att göra ett köp.
 3. Ökad trovärdighet: En välutformad hemsida med integrerad webshop kan stärka företagets trovärdighet. Det visar att företaget är professionellt och engagerat i att tillhandahålla en bra kundupplevelse.
 4. Kostnadseffektivitet: Genom att kombinera en informativ hemsida med en webshop kan företag minska kostnaderna för att driva separata plattformar. Allt underhåll och uppdateringar kan hanteras på ett och samma ställe.
 5. Ökad synlighet: En hemsida med både informativt innehåll och en webshop kan dra nytta av bättre sökmotoroptimering (SEO). Informativa sidor kan attrahera organisk trafik, medan webshopen erbjuder möjligheter för konverteringar.

Situationer och branscher

En hemsida med webshop är särskilt fördelaktig i följande situationer och branscher:

 • Lokala butiker: Många mindre, lokala butiker vill informera kunderna om deras öppettider, plats, och speciella evenemang, samtidigt som de erbjuder möjligheten att köpa utvalda produkter online.
 • Hantverk och konst: Konstnärer och hantverkare som vill visa upp sina portföljer och samtidigt sälja sina verk kan dra nytta av en hemsida med webshop. Detta gör det möjligt för dem att dela sin kreativa process och berätta historierna bakom deras verk.
 • Tjänsteföretag: Företag som erbjuder tjänster såsom frisörer, konsulter, eller hälso- och skönhetskliniker kan använda sin hemsida för att informera om sina tjänster, boka tider online, och även sälja relaterade produkter.
 • Icke-vinstdrivande organisationer: Ideella organisationer och föreningar kan använda sin hemsida för att dela nyheter, information om sina projekt, och insamlingskampanjer, samt sälja merchandise för att stödja sin verksamhet.

Genom att kombinera informativt innehåll med en webshop kan företag och organisationer skapa en mer komplett och engagerande online-närvaro, vilket gynnar både dem själva och deras kunder.

Val av lösning

När det kommer till att skapa en hemsida med webshop finns det många olika sätt att lösa det på. Valet av plattform är avgörande för att uppnå rätt balans mellan funktionalitet och användarvänlighet. Vi rekommenderar WordPress som den bästa lösningen, och här är varför.

Varför WordPress?

WordPress är känt för sin flexibilitet och användarvänlighet, vilket gör det till ett utmärkt val för att bygga en hemsida med webshop. Här är några fördelar med att använda WordPress:

 • Flexibilitet: WordPress erbjuder en oöverträffad flexibilitet, vilket gör det möjligt att anpassa din webbplats efter dina specifika behov. Du kan enkelt lägga till nya funktioner och anpassa designen utan att behöva omfattande teknisk kunskap.
 • Kontroll och ägande: Med WordPress har du full kontroll över din webbplats. Du undviker att bli låst till en specifik leverantör och kan enkelt flytta din webbplats till en annan värd om det behövs.
 • Kostnadseffektivitet: WordPress är en kostnadseffektiv lösning. Det är gratis att använda och det finns många gratis och prisvärda teman och tillägg som du kan använda för att förbättra din webbplats.

Riskerna med färdiga hemsidor

Om du köper en färdig hemsida finns det risker att ta hänsyn till. Många färdiga lösningar kan låsa in dig i ett specifikt ekosystem, vilket innebär att du kan behöva betala extra för att låsa upp webshop-funktioner och andra viktiga tillägg. Dessutom kan dessa lösningar snabbt bli begränsande om dina behov förändras, vilket kan leda till ökade kostnader och frustration.

WordPress med WooCommerce

För att skapa en fullfjädrad hemsida med webshop rekommenderar vi att använda WordPress i kombination med WooCommerce. WooCommerce är ett kraftfullt tillägg som förvandlar din WordPress-sida till en fullt fungerande webshop. Här är några fördelar med att använda WooCommerce:

 • Enkel integration: WooCommerce integreras sömlöst med WordPress, vilket gör det enkelt att hantera både din hemsida och webshop från en och samma plattform.
 • Fullständig e-handelslösning: WooCommerce erbjuder alla de funktioner du behöver för att driva en webshop, inklusive produktkatalog, lagerhantering, betalningsgateways och fraktalternativ.
 • Skalbarhet: Oavsett om du bara säljer några få produkter eller har en stor produktkatalog kan WooCommerce hantera det. Plattformen är mycket skalbar och kan växa tillsammans med ditt företag.
 • Anpassningsbarhet: Med tusentals tillgängliga tillägg och teman kan du enkelt anpassa din webshop för att möta dina specifika behov och preferenser.

Genom att välja WordPress med WooCommerce får du en flexibel, kraftfull och kostnadseffektiv lösning för din hemsida med webshop. Detta gör det möjligt för dig att fokusera på att driva ditt företag utan att oroa dig för tekniska begränsningar.

Skala i din egna takt

Att skapa en hemsida med webshop ger dig möjlighet att skala din verksamhet i din egen takt. Om du redan har en fungerande verksamhet och vet vad du säljer, kan du enkelt lägga till en webshop på din hemsida och börja testa dina idéer. Detta är ett fantastiskt sätt att prova nya affärsmöjligheter utan att ta stora risker.

Ett praktiskt exempel: Låt oss säga att du är massör och driver en framgångsrik massageverksamhet. Din huvudsakliga inkomstkälla är de tjänster du erbjuder dina kunder, men du har märkt att många av dina kunder ofta frågar om rekommendationer för produkter som oljor, krämer och massageverktyg. Genom att integrera en webshop på din hemsida kan du börja sälja dessa populära kundfavoriter direkt online.

Därför bör du ha en webshop till din hemsida

 1. Testa nya idéer: Genom att lägga till en webshop på din befintliga hemsida kan du testa nya produktidéer utan att behöva göra stora investeringar. Du kan se hur dina kunder reagerar på de nya produkterna och justera ditt utbud baserat på deras feedback.
 2. Ökad kundnöjdhet: Genom att erbjuda produkter som kompletterar dina tjänster kan du öka kundnöjdheten. Dina kunder kan köpa sina favoritprodukter från en källa de redan litar på, vilket stärker deras lojalitet till ditt företag.
 3. Ytterligare intäktsströmmar: En webshop ger dig en ny intäktsström som kan hjälpa till att stabilisera din verksamhet. Du kan sälja produkter även när din fysiska verksamhet är stängd, vilket innebär att du kan generera intäkter dygnet runt.
 4. Lägre risk: Genom att använda din befintliga hemsida som plattform för din webshop minskar du risken. Du behöver inte investera i en helt ny e-handelsplattform eller betala för omfattande utveckling. Istället kan du börja smått och skala upp allteftersom din webshop växer.
 5. Flexibilitet och kontroll: Genom att använda WordPress och WooCommerce kan du anpassa din webshop efter dina specifika behov och preferenser. Du har full kontroll över hur din webshop ser ut och fungerar.

Att skala i din egen takt genom att lägga till en webshop på din befintliga hemsida är smart och strategiskt. Det ger dig möjligheten att experimentera, öka kundnöjdheten och skapa nya intäktsströmmar utan att ta onödiga risker.